Silkeborgvej 2, etage 0,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

12 PLANTER SOM PÅVIRKER BÅDE INDEKLIMAET OG DIT HELBRED POSITIVT

Vidste du, at planter ikke kun er flotte og dekorative i hjemmet, men at de også er luftrensende, giver et bedre indeklima og påvirker dit helbred positivt?

BEDRE INDEKLIMA

Grønne planter er med til at gøre dit indeklima bedre, fordi de producerer ilt. Planter renser luften for støvpartikler, CO2 og flygtige stoffer fra bl.a. møbler. Herudover giver planter også en højere luftfugtighed i hjemmet. Luftfugtigheden kan hæves med op til 15 %. Dette kan være ekstra gavnligt om vinteren, da luften her er mere tør. En højere luftfugtighed gør det også sværere for støvet at rotere rundt.

POSITIV PÅVIRKNING PÅ DIT HELBRED

Forskning viser, at vi bliver gladere af at have planter i hjemmet. Vi slapper bedre af og føler os bedre tilpas. Grønne planter virker afstressende, fordi den grønne farve har en beroligende effekt på os. Alt i alt betyder det, at grønne planter påvirker dit helbred positivt, og dette giver dig mindre sygedage på arbejdet.

HVILKE PLANTER SKAL DU VÆLGE?

Nogle planter er bedre end andre til at rense luften i dit hjem. Planter, som har mange blade, er gode luftrensere, da giftstofferne i rummet bliver optaget og neutraliseret gennem bladene. En tommelfingerregel lyder også, at jo større planten er, og jo hurtigere den vokser, jo bedre er plantens egenskab til at give et bedre indeklima.

12 PLANTER SOM ER GODE LUFTRENSERE:
 • Svigermors Skarpe Tunge/Bajonetplante (Sansevieria Trifasciata)
 • Aloe Vera
 • Stuebirk (Ficus Benjamina)
 • Afrikansk Dracæna/Drageblodstræ (Dracaena Deremensis)
 • Bregne (Neprolepis)
 • Edderkoppeplante/Væddeløber  (Chlorophytum Elatum)
 • Guldranke (Scindapsus Aureus/Epipremnum Aureum)
 • Guldpalme (Chrysalidocarpus Lutescens)
 • Fredslilje (Spathiphyllum)
 • Fiskebensplante (Calathea)
 • Småbladet Paraplytræ (Schefflera Arboricola)
 • Fingerphilodendron (Monstera Deliciosa)

Når du har piftet dit hjem op indvendig med flotte grønne planter, så kan du her få nogle gode råd til, hvordan du kan forbedre din bolig udvendig.

Vil du have flere nyheder, om hvordan du kan optimere din bolig? Klik nedenfor og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

 • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

8 TIPS TIL AT UNDGÅ INDBRUD I JULEFERIEN

Mange familier forlader deres hjem i juledagene for at være sammen med deres kære. De forladte hjem tiltrækker desværre indbrudstyvene, da de er tomme og mørke. For at undgå indbrud i julen er her 8 gode råd til, hvordan du sikrer dit hjem imod indbrudstyven. Lys både ude og inde For at skræmme indbrudstyven er det en god idé at have udendørs belysning med bevægelsessensorer, således lyset tændes hvis nogen nærmer sig din bolig. På denne...

KOM UKRUDTET TIL LIVS

Er du også træt af, at ukrudtet hele tiden dukker op mellem dine fliser, på din græsplæne, i din køkkenhave eller i dit fine blomsterbed? Så læs med her og få 5 gode tips til, hvordan du kommer ukrudtet til livs. 1. START TIDLIGT Det handler om at starte tidligt, når det kommer til ukrudt. Man skal have fat i det, inden det spreder sig og får store rødder, derved bliver du mindre generet af det resten af sommeren. Start derfor allerede i januar med brænde...

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail