Silkeborgvej 2, etage 0,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

7 TING DU SKAL HUSKE VED FLYTNING

Skal du flytte, og synes du, at det hele virker lidt uoverskueligt? Så har vi her lavet en flytteguide, som kan hjælpe dig med at få et overblik over de praktiske ting, som du skal huske.

  • Aflæsning af vand, varme, el og gas

Når du flytter, skal du huske at aflæse dit forbrug af vand, varme, el og gas. Dette er vigtigt, da du ellers kan risikere at skulle betale for den nye beboers forbrug. Når du har aflæst forbruget, skal du indberette det til dit lokale forsyningsselskab via deres hjemmeside eller ringe til dem. Herudover skal du også huske at aflæse tallene i din nye bolig på overtagelsesdagen.

  • Meld din flytning til folkeregisteret

Det er vigtigt, når du flytter, at du melder min nye adresse til folkeregisteret. Dette kan du gøre tidligst 4 uger, inden din flytning og senest 5 dage efter. Du melder din flytning digitalt på borger.dk eller henvender dig i kommunes borgerservice, hvis du ikke har mulighed for at melde flytningen digitalt. Herefter du får tilsendt dit nye sygesikringsbevis.

Det er ikke nødvendigvis nok at melde din flytning til folkeregisteret. Du skal huske at melde din flytning manuelt til fx din bank, din tandlæge, dit arbejde, dit teleselskab og dine abonnementer på aviser og magasiner.

  • Sæt navn på postkassen

Det er vigtigt, at du sørger for at få dit navn på din nye postkasse, ellers kan du risikere, at din post går tabt. Derudover bør du fjerne dit navn fra din gamle postkasse, således posten er klar over, at du ikke bor her længere.

  • Ændr forsikring

Når du flytter, skal du ændre din indboforsikring. Det er en god idé at få hjælp til dette af dit forsikringsselskab, så du bliver sikret på den bedst mulige måde.

  • Skift læge

Hvis du flytter mere end 15 km væk fra din nuværende læge, skal du også skifte læge. Dette kan du gøre digitalt på borger.dk, hvor du kan vælge mellem de læger, som har åbent for flere patienter. Hvis du derimod vil beholde din nuværende læge, kræver det, at du fraskriver dig at få sygebesøg af lægen.

  • TV og internet

Hvis du ikke kan flytte dit internet og TV abonnement til den nye adresse, skal du huske at afmelde det. Gerne i god tid. Skal du have internet og TV på din nye adresse fra den dag, du flytter ind, er det også en god idé at bestille dette i god tid, da det eventuelt kan kræve besøg af en tekniker.

En anden mulighed kan være at spørge køber af boligen, om de er interesserede i at overtage jeres internet og TV abonnement.

  • Tjek din forskudsopgørelse

Du kan komme ud for at skulle ændre din forskudsopgørelse hos SKAT i forbindelse med din flytning. Dette kan være tilfældet ved fx en skilsmisse. På skat.dk kan du selv lave ændringer.

Hvis du går med tankerne om at flytte, så tag et kig på de boliger, vi har til salg netop nu, og find din drømmebolig.

  • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

Overtagelsesdag - hvad kan du forvente

Overtagelsesdagen – hvad kan du forvente?

Dagen er oprandt. Boligen skal nu overtages af de forventningsfulde købere. De har ventet i måneder og glæder sig nu til at kunne overtage drømmeboligen. Som sælger har du fået pakket hele boligen sammen og er klar til at komme videre med din næste drømmebolig, men hvad kan du forvente på selve dagen? Skal du som sælger gøre noget? Kommer ejendomsmægleren med på dagen? Skal du have noget klar inden? Få svaret herunder.

HVAD ER EN UAFHÆNGIG EJENDOMSMÆGLER?

Kan du ikke finde hoved og hale i boligmarkedets mange ejendomsmæglere og deres butikker? Vi giver dig en hurtig introduktion til, hvad en uafhængig ejendomsmægler er. En uafhængig ejendomsmægler er hverken ejet af banker, realkreditinstitutter eller forsikringsselskaber. Derudover er sådan ejendomsmægler heller ikke med i en kæde af ejendomsmæglere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail