Silkeborgvej 2, etage 0,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

HVORFOR ER TILSTANDSRAPPORTEN VIGTIG? FÅ SVARET HER

En tilstandsrapport er frivilligt at lave, når du sætter den til salg. Du skal dog have in mente at en undersøgelse fra boligsiden fortæller, at flere boligkøbere lægger mere vægt på tilstandsrapporten, når de bestiller en salgsopstilling. Grunden hertil er, at boligkøbere får en idé om helbredet af boligen, og hvor meget der skal smides i af penge for at udbedre eventuelle skader.

Som mægler kan vi mærke, at boligkøbere forventer en rapport af boligens stand, når de er ude at se på bolig. Vi har endda oplevet, at boligkøbere finder anden bolig, når de kan ane, at tilstandsrapporten ikke bliver lavet i den nærmeste fremtid.

Udover at boligkøbere ønsker en rapport af boligens stand, så kan du, som sælger, faktisk frigøre ansvaret for skjulte skader på din bolig, hvis du får lavet en tilstandsrapport og samtidig giver tilbud om ejerskifteforsikring. Dermed er du sikret, at du ikke får det fulde ansvar for fejl og mangler 10 år efter.

Så står du og tvivler, om du skal have tilstandsrapporten klar, så kan du risikere, at boligkøbere søger andet sted hen. Derfor anbefaler vi altid at få tilstandsrapporten lavet hurtigst muligt, når boligen er sat til salg. Det er simpelthen super vigtigt, når du skal sælge din bolig. Overvejer du at sælge din bolig, og er du i tvivl om du skal sælge din bolig udenom en ejendomsmægler? Vi har samlet en liste 5 gode grunde til, hvorfor du ikke skal sælge din bolig uden en ejendomsmægler.

Hvad indeholder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport viser boligens stand. Det er resultatet af en byggesagkyndigs gennemgang af boligen. En byggesagkyndig gennemgår boligen for fejl og mangler, så mulige boligkøbere kan få det fulde overblik over boligen, og hvad der måske skal forbedres ved et køb af boligen. En tilstandsrapport kan virke forvirrende for boligkøbere, idet der er mange termer, som man ikke kender til. I en tilstandsrapport tjekker byggesagkyndig hvor mange skader boligen har.
Disse skader inddeles i en skala fra K0 – K3:

K0 – kosmetiske skader

  • Det påvirker en boligkøbers helhedsindtryk af boligen

K1 – mindre alvorlige skader

  • Det har ikke indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion

K2 – alvorlige skader

  • Det medfører at bygningsdelens funktion svigter inden for en overskuelig fremtid

K3 – kritiske skader

  • Skader som skal udbedres inden for den nærmeste fremtid. En K3 kan have indvirkning på andre dele i boligen, hvis den udvikler sig

UN bør undersøges nærmere. Byggesagkyndig kan ikke fastlægge delen tilstrækkelig for byggesagkyndig og bør derfor undersøges nærmere. Det kan være en alvorlig skade.

Hvor længe holder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport gælder seks måneder. På forsiden af rapporten står der en udløbsdato. En tilstandsrapport har en gennemsnitlig pris på ca. 5.500 kr. alt afhængig af boligens størrelse. Ofte køber du en samlet pakke med elrapport, tilstandsrapport og energimærkning, som er en anden pris.

  • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

8 TIPS TIL AT UNDGÅ INDBRUD I JULEFERIEN

Mange familier forlader deres hjem i juledagene for at være sammen med deres kære. De forladte hjem tiltrækker desværre indbrudstyvene, da de er tomme og mørke. For at undgå indbrud i julen er her 8 gode råd til, hvordan du sikrer dit hjem imod indbrudstyven. Lys både ude og inde For at skræmme indbrudstyven er det en god idé at have udendørs belysning med bevægelsessensorer, således lyset tændes hvis nogen nærmer sig din bolig. På denne...

KOM UKRUDTET TIL LIVS

Er du også træt af, at ukrudtet hele tiden dukker op mellem dine fliser, på din græsplæne, i din køkkenhave eller i dit fine blomsterbed? Så læs med her og få 5 gode tips til, hvordan du kommer ukrudtet til livs. 1. START TIDLIGT Det handler om at starte tidligt, når det kommer til ukrudt. Man skal have fat i det, inden det spreder sig og får store rødder, derved bliver du mindre generet af det resten af sommeren. Start derfor allerede i januar med brænde...

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail