Silkeborgvej 2, etage 0,
8000 Aarhus C.
Tlf: 70 70 79 61
E-mail: info@aarhusmaeglerne.dk
Persondata- og cookiepolitik

REGLER OM BOLIGSKAT

FÅ DE CENTRALE ELEMENTER OM BOLIGSKATTEN HER

Der er bredt enigt flertal i Folketinget om at give danskerne mere tryghed med deres bolig. Forsigtighedsprincip og indefrysning er nogle af centrale emner af den nye boligskatteaftale. Reglerne er gældende fra 2021, når de nuværende skatteregler udløber.

Hvilke skatter betaler du som boligejer?

Som boligejer skal du betale for to skatter. Den ene skat er grundskyld, som er, hvor meget du skylder for den grund, boligen er på. Den anden skat er ejendomsværdiskat, som er skatten på din ejendoms værdi.
Den store udfordring med vurderingerne er, at det offentlige skal vurdere, hvor meget din bolig er værd, og det har givet meget skæve og upræcise vurderinger. Det offentlige har vurderet nogle boliger for højt, men de fleste for lavt. Det betyder, at nogle har betalt for lidt i skat, og nogle har betalt for meget. Det giver meget utryghed blandt boligejere.

Det offentlige vil nu prøve at lave et nyt vurderingssystem, som følger boligmarkedet bedre. Det nye vurderingssystem baserer sig på størrelse, hustype, beliggenhed og udviklingen på boligmarkedet i området. Regeringen mener, at det nye system vil give bedre og mere præcise ejendomsvurderinger.

Forsigtighedsprincip

De nye regler indfører et nyt forsigtighedsprincip, da der ofte vil være en vis usikkerhed i en vurdering. De mener, at den usikkerhed skal komme boligejere til gode hvor beløbet, som du skal betale skat af, vil blive sat 20 % lavere end selve boligens vurderet værdi.

Indefrysning

Udover forsigtighedsprincippet indebærer de nye boligskatteregler en sænkelse af grundskyld og ejendomsværdiskat i 2021. Som skattereglerne er på nuværende tidspunkt, har nogle boligejere betalt for meget i boligskat, og andre har betalt for lidt. Skatteministeriet er kommet frem til, at 6 ud af 10 boliger får reduceret deres boligskatter. De andre skal betale mere i skat efter 2021.
For de resterende boliger indføres en skatterabat. Skatterabatten sikrer, at ingen boligejere skal betale mere i skat i 2021 med de nye regler. Derudover bliver begge boligskatter fastlåst til boligens værdi.
Ifølge skatteministeriet kan en boligejers boligskat ikke stige, så længe man stadig ejer sin bolig. Stiger værdien af boligen, indefryses stigningen i boligskatten, som først skal betales, når boligen skal sælges.

Hvornår skal du så købe bolig?

Skal du købe bolig før 2020 og betale mindre i skat eller skal du købe efter 2020, hvor du skal betale mere i skat, men huspriserne kan være faldet?
Hvis du køber før 2020 kan du måske betale mere i afdrag, hvilket jo er en positiv ting, men det er samtidig ikke til at sige, hvordan boligmarkedet er efter 2020. Du kan måske købe en billigere ejerlejlighed efter 2020, men du skal huske at medregne en højere skat.

Vores råd er at købe bolig nu, idet du får den skatterabat med ind i boligen end hvis du køber efter 2020. Det er altid godt at få en køberrådgiver ind over dit køb – få 5 gode grunde til ikke at købe selv. Overvejer du at købe nu, så tilmeld dig vores køberkartotek.
Men en ting er helt sikkert: Det nye udspil skal sikre en mere overskuelig privatøkonomi for boligejere, så du kan blive boende for den løn, som du og måske din samlever har.

Kilde: Skatteministeriet

  • DEL BLOGINDLÆG:

NYESTE BLOGINDLÆG

8 TIPS TIL AT UNDGÅ INDBRUD I JULEFERIEN

Mange familier forlader deres hjem i juledagene for at være sammen med deres kære. De forladte hjem tiltrækker desværre indbrudstyvene, da de er tomme og mørke. For at undgå indbrud i julen er her 8 gode råd til, hvordan du sikrer dit hjem imod indbrudstyven. Lys både ude og inde For at skræmme indbrudstyven er det en god idé at have udendørs belysning med bevægelsessensorer, således lyset tændes hvis nogen nærmer sig din bolig. På denne...

KOM UKRUDTET TIL LIVS

Er du også træt af, at ukrudtet hele tiden dukker op mellem dine fliser, på din græsplæne, i din køkkenhave eller i dit fine blomsterbed? Så læs med her og få 5 gode tips til, hvordan du kommer ukrudtet til livs. 1. START TIDLIGT Det handler om at starte tidligt, når det kommer til ukrudt. Man skal have fat i det, inden det spreder sig og får store rødder, derved bliver du mindre generet af det resten af sommeren. Start derfor allerede i januar med brænde...

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Og modtag nyheder fra os direkte på mail